Öland ? det oplagte sted til familieferie i Sverige

Öland er det ideelle sted til bilferie med børn. Udforsk slotte, haver og strande, og oplev en herlig natur med børnene.

Mere end 20 skønne campingpladser rundt omkring på øen gør Öland til et fantastisk rejsemål for campister. Pak bilen og træk campingvognen med til en bemærkelsesværdig ø i Østersøen, der adskiller sig fra resten af Sydsverige ved hverken at byde på dybe nåleskove eller store søer. Til gengæld er der strande og hav i massevis.

140 kilometer lang men aldrig mere end 15 kilometer bred. Öland har på trods af sin overskuelige størrelse stadigvæk 300 kilometer kyststrækning med hvide sandstrande og små bugter. Et oplagt sted til familiecamping.

Om sommeren bliver Öland en anelse royal, når det svenske kongehus slår sig ned på Sollidens Slot. Besøg den smukke slotspark, hvis blomstrende have er åben for besøgende hele sommeren. Eller læg vejen forbi et andet mægtigt bygningsværk ? Borgholm Slot ? en forsvarsborg fra den tidlige middelalder.

Og skal I rigtig ud at røre jer, er Ölands flade terræn oplagt til en cykeltur. Ikke mindst fordi øen har flere solskinstimer og mindre nedbør end resten af Sverige.